Ledig och badväder

Jag var kvar en dag extra hos mamma så pappa hämtade mig på förskolan på tisdag. Sen tog jag ledigt tre dagar hemma med pappa gården då Majken också var ledig rätt mycket så har det blivit en del mys och lek med henne. Vi har njutit av nya loungen på altanen, tagit hand om hästarna, klättrat i träden och lekt hos Majken. Varit väg och badat och jag har hoppat från 2 meters tornet och det var skitkul. Grill, pizzamys vid sjön och mer bad i det fina vädret. Söndagen avslutades med att inviga årets bingolotto säsong men det blev inga vinster.
Måndag och ny vecka på förskolan väntar.
 
Middag med Majken
 
Bad och lek
 
Pizzamys vid sjön
 
2 minuter vila mellan baden
 
Nyà myshörnan
 
Aldrig kul med punktering
 
 
 

Nya fritids

Måndagen började med inskolning på mitt nya fritids Bullerbyn. Jag skulle vara där mellan kl 10-15. Det gick alldeles utmärkt som tur var då mamma lämnade mig där på tisdag för att åka och jobba. På onsdagen var det studiedag och jag och Zakk tillbringade den med mormor. Vi tog en sväng till slottskogen och sen på trädgårdsföreningen och Göteborgskalaset. Mamma, Mattias och Elenor kom dit efter jobbet och så gick vi och åt på Sushi Yama. Därefter gick jag och mormor hem eftersom mamma och Mattias skulle till Packhuskajen och dansa.

På lördagen åkte vi hem till Martin, Sofia och Wilma. där grillade vi korv, kollade in nya huset, åkte fyrhjuling och plockade massa kantareller. Jag var en riktig mästare på att hitta kantareller i den snåriga skogen.

Söndag fm åkte vi till gammelmormor Margit och hjälpte henne att slänga en säng på skroten. Passade även på att leka lite på lekplatsen på innergården. Därefter åkte vi ut till havet och solade, badade och fiskade krabbor. På kvällen hyrda jag och mamma Pingvinerna från Madagaskar 4, den va riktigt rolig. Jag stannade hos mamma även på måndagen då pappa var upptagen på annat håll.

 
Gillar Martins nya leksak

Bad med Zakk

Aktiv gårdsvecka

 Mamma lämnade mig på gården på lördag där det var full aktivitet. Nattis Var uppe på semester och var kvar på helgen med. Måndag började pappa och Samuel sätta in sista förstena i huset och det har varit full fart i veckan. Jag har njutit av ledigheten och lekt mycket med Majken. Vi har busat runt i skogarna, lekt och plockat bär och svamp. Badat, fikat och kollat lite film när vädret var mindre bra en dag. Torsdag var det dags för inskolning på nya förskolan. Vi var bara några få barn där men trevligt att i se de nya lokalerna. Efter det var både pappa och jag till frisören och klippte oss innan det bar av till Åby och kollade när Orrizonte Trio startade och Nina hade ställt i ordning igen och hästen vann på ett imponerade sätt trots en 06.3 öppning första 500 meterna. Helgen har bestått av kalas och lek. Lördag var vi inne till Göteborg och grattade Alva som fyllde 1 år. Söndag var vi till Falkenberg då Elvira hade sin namngivelse. Efter det rullade vi förbi Linnea och Robin där det bjöds på fika och lite käk. En mysig vecka är till ända. 

 Orrizonte vann på Åby
 
Nyklippta grabbar

Hittade en stor glass i Falkenberg

Lek med Alva, Anton och Majken
 

Astrid Lindgrens värld

Måndag morgon packar vi ihop alla grejer och åker upp till husvagnen som står parkerad hos Mattias syster. Vi är på väg till Böda camping där vi ska tillbringa 3 dagar. Bilresan dit gick jättebra och jag hann med många. När vi kom fram så parkerade vi husvagnen och letade reda på Helena och Nickes husvagn. Som tur var så låg den nära lekplatsen och de jättestora gula hoppkuddarna. Efter en stunds lek så grillade vi lite mat. Det blev roliga dagar med mkt studsande och lekande. Vi träffade även mammas kollega Therese och hennes barn. Det blev inget strand badande men de hade ett härligt vattenland där vi tillbringade onsdagen. Många olika vattenrutschkanor och ett stort piratskepp.
På torsdagen åkte vi vidare till Vimmerby och Spilhammars Camping. På kvällen regnade det så vi stannad ei vagnen och kollade på film.
Fredag morgon tog vi bilen till Astrid Lindgrens värld. Först besökte vi Pippi och hennes hus. Både Pippi och hennes pappa var hemma. Efter att vi kollat in Ville Villekulla så var det dags för allsång med Prusseluskan. Hon hade hjälp av poliserna Kling och Klang. Mycket skratt och sjungande blev det. Hela tiden gick jag och vickade på min lösa tand. Den stod nästan rakt ut nu.
Vi kollade på teater hos Pippi, när Kling och Klang skulle hämta henne till barnhemmet. Ronja bjöd på historien om när hon föddes. Det small högt i borgen när den delade sig i två delar. Det tog hela dagen att knalla runt och titta på alla byggnader från olika sagor. Nils Karlsson Pyssling huset var fullt med jättestora möbler så man fick känna sig liten. När vi satt och kollade på Emil i Lönneberga så ramlade äntligen min tand ut J
Vi en fika i ladugården där man kunde leka med gamla leksaker och hoppa i hö. På utvägen så köpte vi en egen mysse och bysse i Emil shopen. Lotta på bråkmakargatans hus såg precis ut så som det gör på tv. Nu bar det av hemåt för en natt i Borås. På lördag förmiddag så åkte vi till Ossians lantställe som ligger i Öxabäck för att fira hans sex årsdag. Jätteroligt att träffa gamla kompisar som Maja och Arvid. Efter kalaset körde mamma hem mig till pappa.

 Kalasmys i studsmattan

Hälsar på hos Pippi

Nya Emil i Lönneberga

Liten kille eller stora möbler ?

Mys med Tuva och Sigge

Cooool hoppborg/matta
 



RSS 2.0