Äntligen bär det av

Började veckan hos pappa och Nina med att äta middag och sen bar det av ner till bandyträningen. Med nyslipade skridskor brilljerade jag och kvällen blev lyckad. Tisdag blev lugn och skön hemma medan onsdagen bjöd på omstart av simskolan. Vi repeterade lite av det vi gjorde i höstas och nu har jag våren på mig att lära mig simma. Annars väntar sommarskola och två kalla veckor i en sjö säger pappa. Torsdag kollade vi på Flygplan 2 och hade hemmamys. Fredag var det så äntligen dags att få nycklarna till gården. Vi var på Bjurfors i Mölnlycke och denna gången gick det snabbt. Det firades med en jättegod lunch och sen hämtade vi en släpkärra och körde vi stan och lastade behövliga grejer. Emil och Lasse mötte upp på gården och vi började omgående med renoveringen. Hela lördagen spenderades på gården och det kom även lite snö som jag var ute och busade i.
Söndag grejade vi och packade hemma i lägenheten så nu är mitt rum klart för flytt. Tyvärr är det ju lite mer som ska packas innan vi lämnar stan. Bandyskola och lugn kväll avslutade veckan och inatt sover jag sista natten i lägenheten i stan. Nästa gång jag kommer till pappa och Nina blir det farfar och farmor vecka i Värmland så hoppas verkligen snön och kylar stannar kvar tills jag kommer upp så det blir åka lite pulka och fiska lite i stugan, grilla korv och mysa och busa.

 
 
 

Vecka 3

Denna veckan gjorde vi inga speciella utsvävningar utan det var dagis och lugna kvällar hemma som gällde. På lördagen tog vi en tur till Sjöfartsmuseet och tittade på djuren och lekte i lekrummet.

 
 

 
 
 
 
 
 

Nytt År - Nya förutsättningar

Landade hos pappa och Nina igen måndag 5:e efter dagis och efter lite mat bar det av till bandyplanen och träning med tjejerna. Tisdag var det edigt och vi gjorde lite ärenden på stan, åt Sushi Yama innan det var dags för bandymatch borta mot Sunvära, tyvärr förlorade tjejerna med 7-3. Onsdag var det studiedag och vi åkte till badhuset men det var galet mycket folk så vi blev inte så långvariga. Vi körde hemmamys på kvällen. Torsdag och fredag var det dagis på agendan och kul att träffa kompisarna igen. Fredag lagade pappa och jag mat och åt vi gött till kvällen då pappa och Nina firade 6 månaders förlovningsdag. Lördag var det bandymatch hemma mot Västerstrand och det blev 4-4 i regnet och stormen på Åby. På eftermiddagen gick vi till Gläntan och några andra lekplatser och hade jättemysigt. Söndag var det en lugn dag med bandyskola och spela bingolotto på kvällen. 
Måndag imorgon och ny dagis vecka. Dags att börja packa snart då det i månadsskiftet bär av till nya gården. Som jag längtar !!  :)

Älskar nya tröjan och jeasen

Sparris med pilgrimsmussla


Kräftor med varmrökt lax och pappa goda röra.
Skott träning på bandyskolan
 
Mycket skridskor blir det hos pappa



Gott Nytt År

Nyårsafton började hemma hos mamma där vi tog det lugnt under dagen. Kl 17 kollade vi på de stora fyrverkerierna från balkongen. Kvällen firade vi med Jennies syster med familj i Kålltorp. God mat, lekar och bus med Lucas och Zac. Det blev en sen men rolig kväll. Fredagen tillbringades med mormor då mamma jobbade. Vi var på bio och kollade på Pingvinerna från Madagaskar. På lördagen tog vi en sväng till Universeum och tog en titt på djuren från istiden som flyttat in på taket. Lite lek och kolla på övriga djur blev det oxå. Veckan avslutades med kalas för Tuva i en idrottshall, massa lek och bus,  bandyskola och bingolotto som är min nya favoritsysselsättning.


Tomten kom i år med

Kom upp till Pappa och Nina runt lunch på Julafton och där var det full fart. Farmor och Farfar hade kommit dagen innan och Nattis var oxå på plats och det lagades julmat för fulla muggar. På eftermiddagen knackade det på dörren och tomten hälsade på och önskade GOD JUL och lämnade ett par paket. Lite senare kom Ninas föräldrar upp tillsammans med Emil och Silvia. Vi började med en god julmiddag med allt som går att önska sig på ett julbord. Sen var det dags för julklappsöppning. Jag fick inte de största paketen men jag fick jättefina saker. Se bilder nedan. Alla var nöjda och belåtna. Juldagarna rullade på med bandy, simhall, lekplatser, spela spel och busa med Farmor, Farfar, Nattis, Nina och Pappa. Lyckan var total en morgon när jag vaknade och såg årets första snö. Självklart spenderades det två dagar i snowracer backen. Måndag förfirade vi Nina lite som fyllde 30 år på tisdagen med paket och god middag. Tisdag lämnade vi Farfar och Farmor på tågstationen men vi ses snart igen. Hem och packa det sista, säga hej till Nina som kom hem precis innan vi skulle åka och sedan körde pappa ner mig till Mamma. Nu blir det nyårsfirande och lite fler lediga dagar innan dagis startar om. God Jul och Gott Nytt År alla vänner.

Sitter tryggast i pappa knä

Julmiddag
 
Mycket mat blev det
 

Paketöppning
 
Fintavla till nya huset

Nattis längtar efter att öppna paket

Fina Silvia, Emil och Charlie

Pluppböckerna som saknades, nu är kollektionen komplett.
 
Lego och Film

Jättefina nya kläder

Mysfika på berget

Årets första snö = Snowracer time
 
 
 

Julen är här

På måndagen när mamma hämtade mig så åkte vi direkt till Gammelmormor Margit för att fira mormor som fyllde år. Fika med glass och tårta bjöds det på. Dagisveckan flöt på utan några direkt händelser. På fredagen packade vi väskan och åkte till Borås. Mamma och Mattias skulle på julkonsert på kvällen så Mattias syster med barn kom och lekte med mig under tiden. På lördagsmorgon åkte vi ut i skogen på Ann-Charlottes marker och sågade ner årets julgran. Skuffade in den i bilen och hem till Mattias och ställde upp den i källaren. Jag och mamma passade på att klä den under kvällen. Söndagen var det som vanligt bandy och denna gången kom även tomten på besök med pepparkakor och godis. Passade även på att hälsa på lite vänner under ledigheten. Linda och Lovisa bjöd på lunch i Herrljunga. Flera timmars lek med Albin hann vi oxå med. Jag provade tomtebloss för första gången, det var fräckt. Uppesittarkvällen före julafton gick vi på Liseberg och sen spelades det bingolotto. Jag tycker det är jättekul, blir nog fler gånger. Julaftonsmorgon åkte vi ner till Gammelmormor Margit för lite julfirande. Jag fick många fina paket. Ryggsäck, plånbok, innebandymål och mer därtill. Vid lunchtid släppte mamma av mig hos pappa, där farmor och farfar var på besök. 

Hugger årets julgran

Klär årets julgran :)

Finbesök av tomtem på blöt bandyträning

Myser med Melker och Albin

Mysigt med tomebloss

Premiär för bingolottos uppesittarkväll 
 
God Jul hos gammelmormor Margit :)
 
 

RSS 2.0