Gårdsvecka med besök

Ny vecka med pappa och Nina och jag blev upplockad i Göteborg och vi körde en sväng som vanligt och uträttade en massa ärenden. Det blir så när man inte lämnar gården så ofta. Väl hemma tog vi en lugn måndag. Tisdag eldade vi en stor skräphög, åt lunch och sen tog vi en lång skogsutflykt och plockade kantareller och blåbär som vi åt på kvällen. Onsdag var det inte vidare väder så det blev ganska mycket innemys. Torsdag kom Nattis upp och vi har målat och grejat på gården. Var ner till Kungsbacka och handlade lite för helgen när vi ska ha besök från Halmstad. Lördag kom Lasse, Emil och Silvia upp och vi firade Lasse som fyllt år i veckan. Vi har kollat lite film och spelat nya favoritkortspelet Skip-Bo. Pappa lämnade mig på söndag och nu står de Astrid Lindgrens värld på schemat.
 
Ny brasa på gården

Godaste som finns

Nöjd kille

Skogens guld

Halmstadgänget på besök


 
 
 

Lysekil

Måndag förmiddag så tog vi en sväng ner på stan för att fixa ett par nya glasögon till mig för att ha ett par i reserv. Efter en lunch på Sushi Yama så satte vi oss i bilen och åkte till Lysekil för lite semester i Annes och Pierres hus. Väl framme så gick vi direkt ner på stan för att lyssna på Haaks som spelade på After Beach nere i Havsbadsparken. Veckan rullade på med bad, krabbfiske, grillning och besök på Norden Ark. Det var riktigt många stora och farliga djur som visade sig för oss. Vi fick bl.a. se Amur tigern matas med döda kaniner. Riktigt mäktig upplevelse med dessa rovdjur på nära håll. På fredagen så tog vi en sväng på bio och såg Minionerna innan vi åt middag på Backyard. Lördag packade vi ihop oss och åkte hemåt då vi var bjudna på grill hos Fredrik, Jennie och Lucas på kvällen. Lugn söndag hemma innan pappa hämtade mig på måndag förmiddag på mammas jobb.

 Nya glasögon

Sommarkille i Lysekil

Nordens Ark

 Nordens Ark

Bus på höskullen

Coola öron

Krabbfiske
 

Sommarlov

Första veckan på sommarlovet och pappa hämtade mig på måndag och vi gjorde en massa ärenden i stan och på vägen hem till gården innan vi hade en mysig vecka hemma med snickra, mål, fixa och dona. Jag har lekt med Majken stor del av veckan. Vi har hunnit med några skogsutflykter och plockat årets första blåbär och kantareller, grillat och myst. Nu kör vi en vecka hos mamma och det står Lysekil på schemat.

Middag i Kungsbacka

Bad i sjön

Trycker pannkakor för fulla muggar

Pappa kämpar på med gården


 

Dagisavslutning och riddarspel

Mamma hämtade upp mig på fotbollsträningen på onsdagen. Vi var inte många barn där men vi tränande på ändå. Torsdag och fredag var mina sista dagar på dagis. Mycket bus blev det bl.a hade vi vattenkrig på vår provisoriska dagisgård. På fredagen efter dagis blev det lek med Zakk. På kvällen kom Elenor och Dan och vi hade lite avslutnings firande hemma på gården. Lördag förmiddag åkte vi till Hova för att kolla på riddarspelen. Det var lika spännande som förra året. Jag höll på Svarta Blixten även i år. Vi tittade även på en Gycklar föreställning och det var riktigt roligt. Dem är ju lätt tokiga. Provade även på att skjuta pilbåge och det gjorde jag riktigt bra. Söndagen var varm och skön så vi åkte ut till Hovås badet och fiskade krabbor och badade. Vi tog även en tur till Gammel mormor Margit och firade henne eftersom hon fyllt 94 år den 4/7.

 Mitt i prick

Riddarspelen

Riddarspelen

Nu tar vi sommarlov :)
 

Semester hos farmor och farfar

Stannade hos mamma tills på onsdag och pappa hämtade mig efter dagis. Vi körde fotbollsskola där vi spelade match: Barnen mot föräldrarna och vi vann med 9-7. Efter duschade vi och sen drog vi mot Mariestad där farmor och farfar mötte upp. Jag ska på semester en vecka till sommartugan eftersom pappa håller på och byter fönster i huset och renoverar så det är inte så mysigt att bo där just nu. Vi bosatte oss i stugan där vi har fiskat, spelat spel, hälsat på Lola, Anne och Donna. Jag har lekt jättemycket med Donna och det har gått jättebra. Vi har grejat vid landet, varit på små utflykter. På torsdag åkte vi på bilbingo och jag spelade mitt första riktiga bingo och det var jättekul och jag klarade mig rätt bra även om gubben läste fort. Tyvärr vann jag ingenting denna gången men jag kommer tillbaka.. Veckan rullade på i stugan och vi fiskade mycket och jag drog upp fina abborrar, några gäddor och oönskae mört. På tisdag fyllde farfar år och vi grattade med tårta och paket innan vi packade ihop och åkte vi hem till lägenheten och tvättade lite, packade ihop lite mer grejer för imorgon onsdag bär det av mot Göteborg igen. En vecka hos farmor och farfar går fort när man har kul. Hoppas vi ses snart igen. På onsdag mötte pappa upp oss i Mariestad och lämnade mig sedan på säsongens sista fotbollsskola innan vi tar sommarlov. Nu väntar två sista dagarna på dagis innan jag tar sommarlov. Helgen spenderas hos mamma innan jag rullar tillbaka till pappa på måndag.

RSS 2.0